U sklopu obilježavanja Dana policije i blagdana njenog zaštitnika sv. Mihovila, predsjednik Hrvatske Zoran Milanović jučer je uručio priznanja djelatnicima Ministarstva unutarnjih poslova. 

Među nagrađenima je i šest djelatnika Policijske uprave zadarske. Spomenicu Domovinskog rata, za sudjelovanje u Domovinskom ratu, Milanović je uručio Denisu Zuraku koji radi u Službi pravnih, financijskh i tehničkih poslova. Spomenicu domovinske zahvalnosti za časnu i uzornu službu dobila su petorica zadarskih policajaca: Ivica Dučić iz Službe kriminalističke policije, Ivica Ražov iz Interventne jedinice, Milan Mikecin iz Policijske postaje Zadar, Krešimir Čulina iz Policijske postaje Benkovac-Obrovac, te Damir Mikić iz Postaje granične policije Gračac.

Čestitajući Dan policije djelatnicama i djelatnicima MUP-a, predsjednik Milanović rekao im je da rade dobar posao koji je težak i s visokim izazovom, istaknuvši kako hrvatska policija živi u teškim vremenima kao i sve druge policije.

U tom smislu, istaknuo je kako nema delikatnijeg posla od policijskog. 

- Svakodnevni kontakt i dojam građanina koji stječe o državi i o njezinom dijapazonu djelovanja, osjetljivosti i neosjetljivosti na ljudska prava i slobode, koje su u svojoj teoriji apsolutne i prirodne, susreće se s policijom. Jako delikatan posao i jako težak teret za nositi za svakog onoga tko nije svjestan njegovog značaja, svih njegovih zamki i izazova, rekao je predsjednik.

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović istaknuo je kako su rezultati policije najbolji od neovisnosti Republike Hrvatske te je naglasio važnost proaktivne uloge policije i suvremene izazova s kojima se hrvatska policija svakodnevno suočava, poput zaštite državne granice te borbe protiv organiziranog kriminala i korupcije.

Na svoje službenike ponosni su i u Policijskoj upravi zadarskoj koja im je posvetila objavu na svojim stranicama uz čestitku na dobivenim priznanjima.