I ove godine Zadar će ugostiti 13 izvođača iz raznih krajeva RH, a od toga tri izvođača iz inozemstva na jubilarnom međunarodnom 10. Festivalu duhovne glazbe "Svjetlost dolazi" Zadar 2022. koji će se održati u petak 30.rujna u HNK Zadar s početkom programa u 19:30 sati,

Festival je natjecateljskog karaktera. Stručni žiri u sastavu od četiri člana Matia Čirjak, kantautorica duhovne glazbe, Silvija Romić zadarska novinarka, predsjednica Hrvatskog pjevačkog glazbenog društva "Zoranić" najstarijeg pjevačkog društva u Zadru, Davor Petrović glazbeni pedagog, dugogodišnji prosvjetni djelatnik glazbene kulture, skladatelj, umjetnički voditelj, član brojnih klapa i ansambala i umjetnički ravnatelj festivala "Svjetlost dolazi" odlučit će kome će dodijeliti nagradu za najbolji tekst, za najbolju glazbu, za najbolji aranžman i nagradu stručnog ocjenjivačkog žirija.

Posjetitelji festivala imat će prilike na glasačkim listićima pod rednim brojem zaokružiti svog favorita i odlučiti koja će skladba ove godine biti pobjednička i osvojiti Nagradu publike.

Revijalni gost festivala je Jelena Skoko, pjevačica jedinstvenog glasa, kantautorica kršćanske pop glazbe iz Širokog Brijega, BiH. Izvođače će pratiti back vokali zadarski glazbenici Gloria i Klaudio Krizman.

S ovim jubilarnim festivalom završava ova festivalska priča u gradu Zadru, ali organizatori udruga "Stihovi i Note" vjeruju da su tijekom ovih deset godina ustrajnog rada za neke nove generacije postavili čvrst temelj za organizaciju novih festivala suvremene kršćanske glazbe. Organizatori kreću s novim glazbenim projektom i to s Festivalom glazbe "Glas kantautora" Zadar 2023.

Program festivala počinje u 19:30 u HNK Zadar. Cijena ulaznice je 40 kuna. Karte se mogu rezervirati i putem broja blagajne kazališta 023/314-552. Ravnatelj festivala je Vesna Benić, umjetnički ravnatelj Saša Miočić.