Generacija strojarskih tehničara, koja je 1972. godine maturirala u zadarskoj Tehničkoj školi, okupila se u zadarskom restoranu „Roko", o čemu nas je u ime svojih iz 50 i neke, izvijestio Željko Goja, osnivač i direktor HSTeca, iz prve generacije SAS-ovih inženjera. Takvi su stručnjaci većinom postali i maturanti zadarske Tehničke koja je u to vrijeme bila jedna od najkvalitetnijih u zemlji.

Mnogi od njih postali su poznati inženjeri, arhitekti, profesori i poslovni ljudi. A među njima i dvije žene: Dara rođ. Milić, udana Jakšić, direktorica Zadar keramike, te Ljilja Poljak koja ih je okupila ali je, nažalost, sama izostala.

Okupljanje 50 godina od maturalnog plesa prošlo je u veselju i radosti vitalnih maturanata. Njima se putem e-maila obratio i bivši razrednik Ivo Vajić, trenutno umirovljeni redovni profesor Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta.

"Žao mi je što nisam mogao doći, ali za prvo iduće vaše druženje, budite u to sigurni, bit ću s vama. Bili ste mi divni učenici, imam vas stalno u srcu ili, kako kažu Zagorci, "imam vas rad". Uvijek se sjetim da smo se znali, unatoč tome što smo savjesno, odgovorno i uspješno obrađivali vrlo zahtjevan program iz mehanike, često od srca i do suza, u kratkim pauzama, spontano nasmijati. Sve vas s ljubavlju pozdravlja vaš Ivo Vajić", napisao je razrednik svojoj generaciji maturanata.

Na susretu su bili Branko Bašić, Venci Baković, Pavle Božić, Boris Gaćina, Goran Glavan, Željko Goja, Dara Jakšić, Darko Karamarko, Ante Kraljev, Dragan Martinović, Vinko Marušić, Smiljan Mitrović, Momčilo Roganović, Željko Perić, Darko Stančić i Matko Stojanov.

Kakvi su bili na fotografiji iz 1968. godine, a kakvi su danas. Između je pola stoljeća.