U Športskom centru Višnjik jutros je svečano otvoren područni objekt Dječjeg vrtića Radost Višnjik III. Početak rada odnio je olakšanje za roditelje 130 djece, koja od danas imaju osigurano svoje mjesto u sustavu gradskih vrtića.

Ravnateljica DV Radost Larisa Pavlović-Petani rekla je kako je otvaranje vrtića u skladu s Deklaracijom o pravu djeteta, kojom se traži da se djeci pruži sve najbolje što se može dati.

- U našoj ustanovi odgojno-obrazovni proces temeljimo na suvremenom shvaćanju djeteta kao cjelovite osobe, koji razvija svoje sposobnosti putem aktivnosti. Novih šest skupina omogućuje nam prijem djece, ali i zapošljavanje odgojitelja, stručnih djelatnika i pomoćnog osoblja. Posebna vrijednos ovog objekta je što se nalazi u okviru Športskog centra Višnjik te će imati na raspolaganju brojne površine za sport i rekreaciju, rekla je Pavlović-Petani.

Gradonačelnik Branko Dukić najavio je kako će do kraja svog mandata ostvariti najavu o mjestu u vrtiću za svu zadarsku djecu.

- Grad Zadar u ovom je segmentu jedan od lidera u Hrvatskoj i nastavlja dalje s aktivnostima. Imamo spremne projekt za vrtić na Smiljevcu, kreće rekonstrukcija i proširenje Pčelice, nakon čega ćemo vjeruje, pokriti sva tražena mjesta. Ne stajemo na tome, imamo idejne projekte za Crvene kuće, Kožino, Diklo, nadam se da će u Zadru biti dovoljno djece kako bismo ih ispunili, rekao je Dukić.