Biograd na Moru - Ilirija d.d., turistička kompanija iz Biograda na Moru, ujedno domaćin i organizator vodećeg međunarodnog nautičkog sajma, najavljuje 24. Biograd Boat Show, najveći nautički sajam u Srednjoj Europi koji će se održati od 26. do 30. listopada u Marini Kornati.

ILIRIJA d.d. je davne 1977. godine počela s izgradnjom prve nautičke luke u Hrvatskoj, današnje hotelske marine Kornati i osnovala prvu charter flotu u Hrvatskoj od 40 Elanovih plovila iz koje se tada sustavno započeo razvijati nautički turizam po cijelom Jadranu.
Daljni iskorak u razvoju nautičkog turizma, Ilirija d.d. postiže kroz Biograd Boat Show, koji je u ovih dvadesetak godina stekao međunarodnu popularnost među izlagačima i posjetiteljima, upravo zbog važnosti i atraktivnosti Hrvatske kao nautičke destinacije, ali i snage i komplementarnosti sadržaja Ilirije d.d. kao nositelja i organizatora. Biograd Boat Show je zlatni član međunarodne udruge organizatora nautičkih sajmova, usvajajući visoke standarde organizacije aktivno sudjeluje u daljnjem razvoju udruge dijeleći svoj jedinstveni poslovni model i inovativna rješenja poput 360 ° Virtual Reality Toura i Biograd B2B-a.

Danas je Biograd Boat Show srednjoeuropski nautički sajam koji privlači brojne posjetitelje i izlagače iz susjednih zemalja te je najveće okupljalište hrvatske nautičke industrije kojim se obilježava kraj nautičke sezone i početak nove poslovne godine. U 2021. na BBS-u je sudjelovao rekordan broj međunarodnih izlagača, a ove godine očekuje se još veći rast tog segmenta.

24. izdanje Biograd Boat Showa - očekuje se još jedan rekordni sajam 

Ove godine srednjoeuropski nautički sajam slavi svoju 24. godinu, nakon 21 uzastopne godine obaranja rekorda i dva vrlo uspješna sajma za vrijeme pandemije. Još jedan rekordni sajam očekuje se ove godine u Marini Kornati, u Biogradu na Moru, od 26. do 30. listopada, s više od 300 izlagača i 300 izloženih plovila. Potražnja izlagača premašuje postojeći izložbeni prostor, a trudimo se udovoljiti i izlagačima na listi čekanja.

Ovogodišnji sajam javnosti će predstaviti rekordan broj novih plovila i novih brendova. U kategoriji plovila zabilježit će se porast, a najveći će biti u segmentu luksuznih motornih jahti.

Biograd Boat Show - i ove godine nastavlja s organizacijom „četiri sajma u jednom"

Biograd Boat Show nastavlja s daljnjim jačanjem svog izlagačkog, kongresnog, čarter i poslovnog karaktera kroz organizaciju:

I.) Biograd Boat Show - izlagački sajam

Ovogodišnje izdanje nautičkog sajma zadržava kontinuitet najvećeg nautičkog sajma na vodi u Srednjoj Europi, mjesto centralnog okupljanja domaćih i međunarodnih nautičara, nautičke industrije i turizma.

II.) 6. Dani hrvatske nautike - kongresni sajam

U sklopu sajma, Hrvatska gospodarska komora održat će svoje 6. Dane hrvatske nautike, od 26.-28.10.2022., koji uključuju kongresni program, brojne sastanke, umrežavanje i poslovne prezentacije svih segmenata nautičke industrije i turizma, stoga je Biograd Boat Show kroz Dane hrvatske nautike postao i središnji kongres hrvatske nautičke industrije i turizma.

III.) Croatia Charter Expo - charter sajam

Četvrti po redu Croatia Charter Expo, održat će se od 26. - 27. 10. 2022., ovaj dvodnevni poslovni događaj ekskluzivan za jaht-charter industriju omogućava pružateljima usluga charter flote susrete s agentima, brokerima i dobavljačima te je podržan aktivnim kongresnim programom. Svi sudionici registrirani su na Biograd B2B platformi te su u mogućnosti sudjelovati na sajmu nautike tijekom cijelog njegovog trajanja. Ove godine Croatia Charter Expo će dobiti novu i proširenu lokaciju u dvorani D u Marini Kornati - sjever, u blizini charter jahti, restorana „Marina Kornati" i Kapetanskog kluba.

IV.) Biograd B2B - poslovni sajam

Kao najveće okupljalište za hrvatsku nautičku industriju, Ilirija je razvila Biograd B2B, business to business platformu za nautičko-poslovno umrežavanje tijekom sajma, koji poslovnim posjetiteljima omogućuje registraciju, sudjelovanje i zakazivanje sastanaka s izlagačima i drugim B2B sudionicima te participiranje u opsežnom nautičkom kongresnom programu.

Noviteti - Promjene u izgledu sajma

Croatia Charter Expo preselio se u novu, veću halu D u Marini Kornati - sjever, bliže izložbenim čarter plovilima i sastancima u Kapetanskom klubu. Na prethodnoj lokaciji, u Marini Kornati - zapad, Marina Stores predstavit će se novi "Pop Up Megastore", površine 600 m2, s ponudom cjelokupnog nautičkog asortimana za izravnu prodaju posjetiteljima. Također, u Marini Kornati - sjever bit će dodan drugi pontonski most koji će povezivati glavni gat s gatom 6 na kojem će biti izloženo mnogo više plovila.

Biograd Boat Show doživljaj - povratak zabavnog programa

Ove godine legendarni zabavni program Biograd Boat Showa vraća stari sjaj uz bogat zabavni program na licu mjesta svake večeri, a u subotu 29. listopada nastupa miljenik biogradskog sajma Neno Belan uz tradicionalni vatromet.

Biograd Boat Show je stekao međunarodnu popularnost među izlagačima i među posjetiteljima zbog važnosti Hrvatske kao nautičke destinacije i objekata kojima upravlja Ilirija d.d., a koji uključuju Marinu Kornati, Ilirija hotele, restorane i mnoge druge objekte koji nude bogati zabavni sadržaj uz legendarni zabavni program i društvena događanja..., to je Biograd Boat Show doživljaj!

Svjetlija nautička budućnost

Biograd Boat Show ostvario je najveći rast nakon globalne financijske krize, prerastajući iz manjeg regionalnog u međunarodni sajam koji je pozicioniramo hrvatsku nautičku industriju i turizam doveo u vrijeme kada su se svi ostali nautički sajmovi suočavali s ozbiljnim izazovima. To postignuće je rezultat snage i komplementarnosti sadržaja Ilirije d.d., kao nositelja i organizatora sajma, objedinjujući nautiku, hotelijerstvo, kamping, ugostiteljske i zabavne kapacitete te komplementarne sadržaje i ponudu, Ilirija d.d. dokazala se kao profesionalan i siguran organizator kako ovog događanja tako i cjelokupnog svog poslovanja u cjelini što je rezultira dugoročnim uspjehom sajma i njegovim kontinuitetom u posebno izazovnim vremenima.