Dan nakon spašavanja devet brodolomaca kod Lavdare, nakon što su se nasukali na jedan od kaveza za uzgoj ribe tvrtke Cromaris, još uvijek su nepoznate okolnosti nastanka nesreće, kao i informacija tko je bio među stranim državljanima.

Nepotvrđene informacije donose bizarnu priču kako je jedan od njih bio vlasnik druge ribogojilišne tvrtke sa zadarskog područja, o čemu svjedoči činjenica da je po njega došao brod iste tvrtke!

Bilo kako bilo, oštećeno je nekoliko kaveza, jer su se stranci jahtom nasukali na srednjoj liniji, a sa svake strane je po još jedan red kaveza. Informaciju da se radi o Cromarisovim kavezima potvrdila nam je Kristina Miljavac iz korporativnih komunikacija Adris grupe

- Možemo potvrditi da je riječ je o kavezu u Cromarisovom uzgajalištu Žman. Na mjestu nesreće su nadležne službe i u tijeku je očevid. U tijeku je i uklanjanje plovila iz kaveza, kaže Miljavac.

Na pitanje o mogućoj šteti na samim kavezima, ali i ribi koja je možda pobjegla iz njih Miljavac još uvijek nema odgovor.

- Na kavezu je nastala šteta čiji se razmjeri tek utvrđuju. Zasad je najvažnije da prilikom nezgode nitko nije stradao i nema onečišćenja mora, kaže Miljavac.

Nakon obrade cijelog događaja utvrdit će se odgovornost, pa će se moći odgonetnuti i je li među njima bio (ne)spomenuti menadžer.