Iako su iz Grada Zadra najavili kako će danas početi radovi na rekonstrukciji obalnog zida u Foši, stradalog od udara vjetra i valova davne 2018. godine, to se nije dogodilo.

Ali je sve spremno za otvaranje gradilišta splitske tvrtke Akropolis, a na Acropolis d.o.o. kako je napisano na službenoj stranici Grada Zadra koji je nositelj investicije od dva milijuna kuna.

Radovi su ugovoreni na šest mjeseci, a nadzirat će ih Radix ing d.o.o. za 78.750 kuna. Firma je to u vlasništvu dipl. ing. građevine Andrija Šarić koji je napustio Lučku upravu Zadar gdje je radio kao voditelj održavanja.

Obala u Foši gotovo je ispražnjena od vozila i ostalih nakupina te je prije dolaska strojeva ovo jedinstvena prilika vidjeti zapuštenost pomorskog dobra kojim (ne)upravlja Grad Zadar te ruševne građevine kupljene u privatizaciji prije više od 20 godina. Kakva će biti budućnost tog dijela zadarskog priobalja u povijesnom dijelu Grada nakon što se napravi rekonstrukcija, nadležni u gradskoj upravi pojma nemaju.