Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta, terorizma i ekstremnog nasilja dovršili su kriminalističko istraživanje nad 64-godišnjakom osumnjičenim za kazneno djelo Nedozvoljena igra na sreću.

Sumnjiči ga se da je s ciljem pribavljanja imovinske koristi, u prethodnom periodu od točno neutvrđenog dana do 07. rujna 2022. godine na području Zadra, bez odobrenja nadležnog tijela obavljao djelatnost javnog priređivanja, obavljanja ili promicanja nedozvoljenih igara na sreću, tako što je u unutrašnjosti ugostiteljskog objektu u njegovom vlasništvu postavio i stavio u upotrebu aparat za igru na sreću.

Aparat mu je oduzet te je po nalogu Županijskog suda u Zadru, uz nazočnost djelatnika Porezne uprave, izvršena pretraga privremeno oduzetog aparata kojom je utvrđeno postojanje nelegalnog programa za igre na sreću, te acceptor za prihvat papirnatog novca koji se ne smije nalaziti u aparatima za zabavu dok je u kućištu aparata pronađen novac u iznosu od preko 400 kuna.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenog će biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru.