U utorak, 13. rujna u 03,15 sati u Zadru u Ulici Eugena Kvaternika policijski službenici Policijske postaje Zadar zaustavili su automobil Volkswagen Kombi mađarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 50-godišnji državljanin Mađarske pod utjecajem alkohola od 1,51 g/kg. Vozač je uhićen te nakon provedenog istraživanja, uz Optužni prijedlog prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru gdje mu je izrečena novčana kazna.

Koncentracija alkohola od 1,91 g/kg izmjerena je u ponedjeljak, 12. rujna, u Šopotu kod 46-godišnjeg vozača koji je oko 20 sati upravljao automobilom zadarskih registarskih oznaka i na državnoj cesti DC-27, ulaskom u kružni tok nije prilagodio brzinu kretanja te udara u prometni otok i prometni znak. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba. Vozač je smješten u službene prostorije do otrježnjenja, nakon čega je prekršajno sankcioniran.

U Gračacu su pak vozača u dobi od 31 godinu u ponedjeljak, 12. rujna u 23,56 sati u Gospićkoj ulici zaustavili policijski službenici Postaje granične policije Gračac dok je upravljao automobilom Škoda zadarskih registarskih oznaka za vrijeme zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom. U istoj su ulici u istom prekršaju policajci ulovili vozača u dobi od 60 godina dok je upravljao automobilom Audi zadarskih registarskih oznaka. Oba vozača su isključena iz prometa te prekršajno sankcionirana temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.