Da Jadrolinija doslovno "voza" putnike na brodskoj liniji Zadar - Preko, pokazuje i današnji slučaj.

Proteklih dana ju je održavao trajket sv. Juraj da bi jutros putnici prije 7 sati bili preusmjereni na katamaran Silbu. Na stranici Jadrolinije izašla je jutros obavijest o tome s tim da je u njoj navedeno kako se iza 19 sati promet vraća na sv. Juraj i carinski vez broj 1. Međutim, tijekom prijepodneva taj dio obavijesti Jadrolinije je skinut i ostalo je samo: Liniju 409 Zadar - Preko održava m/k Silba sa veza br.2

Putnici zadovoljni s kapacitetom katamarana Silba. Do kada će ploviti, ne zna se, ali tome je sigurno kumovala vremenska prognoza i upozorenje jednog stalnog putnika koje je jučer proslijeđeno na adresu Agencija za obalni linijski promet u Splitu.

U njemu se navodi kako trajekt Sv. Juraj ima samo 128 mjesta u zatvorenom prostoru, a ostala putnička mjesta su na otvorenom prostoru. Jučer u 6.50 sati, na trajektu je bilo 250 putnika od kojih je tek polovica imala mjesto u zatvorenom prostoru, a ostali su bili na otvorenom.

Za par dana dolazi pogoršanje vremena, kiša i pad temperature i ovaj trajekt - brod nikako ne zadovoljava uvjete putovanja, poručio je potpisnik pisma Agenciji sa sjedištem u Splitu koju pita  „kako bi bilo da agencija za autobusni promet da dozvolu autobusu bez krova i prozora da vozi putnike ?"

Valjda linija koja preveze najviše putnika ( više od duplo od drugoplasirane brodske linije ) zaslužuje bolje, ističe stalni putnik i podsjeća kako je za njih korištenje trajektne linije isto kao da putnike iz Supetra iskrcate u Kaštela.
Kad iz Preka dođemo u Gaženicu (Zadar) dalje smo od cilja (centar Zadra - Poluotok ) nego kad smo krenuli, ističe potpisnik apela Agenciji koja je dopustila i još nije ništa poduzela po pitanju legalnosti te linije. Pozivaju se na EU direktivu a zaboravljaju da Jadrolinija održavaju liniju bez ugovora.

Dobili su je svojedobno s brodom Dora kojeg su ljetos izmjestili na liniju Dubrovnik - Elafite, a Zadranima i Prečanima obećali Laru. Tamo je međutim, Dora plovila od polovice srpnja do 10. kolovoza. Tada je Jadrolinija izdala obavijest kako zbog tehničkih problema b/p Dora neće voziti do daljnjega.

I vratila se Dora doma. Plovila je nekih tjedan dana. Prečani sretni, htjeli se pohvaliti u svom glasilu. Kada, gle iznenađenja: Dora opet vezana za rivu u Zadru, a na njoj obavijest putnicima - liniju preuzima trajekt sv. Juraj. Danas je i ta obavijest skinuta - ostala je zabrana ulaska na Doru.