Prilikom rasprave o novom cjeniku Čistoće gradski vijećnik Enio Meštrović (nezavisni) najavio je kako neće podržati ništa dok se ne uvede aplikacija za transparentni proračun, koja je na prijedlog SDP-a izglasana još prije godinu dana, a do danas nije realizirana.

Također, zatražio je i promjene u nadzornim odborima gradskih tvrtki, čiji direktori danas brane svoja izvješća pred vijećnicima.

- U nadzorne odbore tražimo postavljanje po jednog člana, vijećnika koji nije iz kvote HDZ-a. Moramo imati uvid u stvarno stanje u svim gradskim tvrtkama, istaknuo je Meštrović na današnjoj sjednici Gradskog vijeća.

Kako smo ranije pisali, novom odlukom cijena minimalne javne usluge za kućanstvo je 66,09 kuna bez PDV-a, a za korisnike koji ne spadaju u kućanstva (iznajmljivači, ugostitelji...) 85,86 kuna bez PDV-a. S obzirom na to da se na javnu uslugu prikupljanja komunalnog otpada primjenjuje snižena stopa PDV-a od 13 %, radi se o iznosima od 74,68 kuna za kućanstvo te 97,02 kuna za ostale korisnike. Glasovima nove većine takva je odluka odbijena.