Javni natječaj za 83 rukovodeća mjesta u Općoj bolnici Zadar polučio je manji interes nego 2018. godine, kada je promijenjena praksa objave dotad internih natječaja. 

Za tada oglašenih 82 radnih mjesta zaprimljene su 132 prijave i to 53 za 41 mjesto voditelja odjela te čak 79 za 40 mjesta glavne sestre. Sada se u 8 dana trajanja natječaja javilo ukupno 106 kandidata. 

- Od navedenog broja, 46 kandidata se javilo za reizborno mjesto voditelja odjela/službe, a 60 kandidata za reizborno mjesto glavne sestre/tehničara, informacije su koje smo dobili iz Ureda ravnatelja dr. Željka Čuline, a kojih je vidljivo kako je najveći pad interesa zabilježen među medicinskim sestrama koje su postale kadar do kojeg zadarska bolnica sve teže dolazi.

Podsjetimo, otvorena su ukupno 42 reizborna mjesto voditelja odjela/službe, među kojima su dva mjesta iz administracije, rukovoditelj pravnih te rukovoditelj ekonomsko - financijskih poslova, dok se ostala odnose na medicinsku struku. Uz diplomu uvjeti za sva mjesta bili su tri godine radnog iskustva te predložen Plan i program rada službe ili odjela za četverogodišnji mandat. Svoj plan morali su priložiti i kandidati za glavne sestre/tehničare, koji su trebali razraditi plan organizacije rada medicinskih sestara, ali i provedbe edukacija, aktivnosti iz područja kontrole kvalitete i infekcija te implementacije sestrinske dokumentacije u cijelosti. 

S obzirom na to da su se kandidati mogli natjecati za više od jednog radnog mjesta, preostaje vidjeti hoće li se ovim natječajem popuniti sve rukovodeće pozicije u zadarskoj bolnici.