Nakon objavljenog članka o broju odlikaša u Zadarskoj županiji, stiže reakcija iz OŠ Starigrad. Ravnateljica, Jadranka Marasović, objašnjava da je visoki postotak učenika koji prolazi s odličnim uspjehom u školi rezultat truda, rada i zalaganja djelatnika škole. Također napominje da nisu ocjene jedini pokazatelj uspješnosti ove škole, već da je u pitanju i niz zapaženih rezultata na natjecanjima i sudjelovanja u različitim projektima.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

- Obraćamo vam se u ime OŠ Starigrad vezano za članak objavljen na vašem portalu 7.9.2022. godine, a odnosi se na broj odličnih učenika u našoj školi. Kako je percepcija OŠ Starigrad zbog negativno konotiranog naslova „Hiperinflacija odlikaša i u Zadarskoj županiji, skoro svaki drugi učenik prolazi s pet„ nepovoljna jer je informacija iznesena bez saznanja o stvarnim uspjesima naših učenika, želimo vam podastrijeti informacije o našoj školi.

OŠ Starigrad broji 116 učenika u školskoj godini 2022./2023., a u 2021./2022. imali smo ih 120. U posljednjih nekoliko godina naši su učenici polučili izniman uspjeh na županijskim i državnim natjecanjima - prvo mjesto na državnom natjecanju iz biologije, treće mjesto na državnom natjecanju iz engleskog jezika, tri prvoplasirana mjesta na županijskim natjecanjima iz geografije, povijesti, biologije, engleskog jezika, tehničke kulture..., a također su ostvarili visoki plasman iz ostalih predmeta.

OŠ Starigrad organizira i sudjeluje u nizu projekata, smotri i natječaja, među kojima su neki i državne te međudržavne razine. Smatramo da je sve navedeno dokaz kako se u OŠ Starigrad radi sustavno kvalitetno te da iza svih odlično ocjenjenih učenika stoji iznimno veliko zalaganje i rad, njih i njihovih učitelja.

Učenici OŠ Starigrad odlaskom u srednju školu postaju prepoznatljivi po učenju i ponašanju. Možemo se pohvaliti odličnom suradnjom s roditeljima svojih učenika, kao i s lokalnom zajednicom.
Nama, prosvjetnim djelatnicima OŠ Starigrad, čast je i zadovoljstvo raditi s tako pametnom, vrijednom i dobrom djecom na čije smo osnovnoškolske, srednjoškolske i visokoškolske uspjehe iznimno ponosni.
A vas novinare pozivamo da dođete u našu školu i uvjerite se u to.
Djelatnici OŠ Starigrad