Policijski službenici Policijske postaje Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjom hrvatskom državljankom koju se sumnjiči da je s ciljem stjecanja nepripadne materijalne koristi, u svibnju ove godine na području Zadra počinila više imovinskih kaznenih djela.

Sumnjiči se da je na predjelu Poluotoka, 9. svibnja otuđila novčanik 84-godišnjeg vlasnika, te da je 12. svibnja otuđila novčanik 56-godišnjakinje nakon čega je koristeći otuđenu bankovnu karticu na bankomatu neovlašteno podigla novac kao i da je 19. svibnja na bankomatu neovlašteno podigla novac koristeći pronađenu bankovnu karticu u vlasništvu 79-godišnjakinje.

Također se sumnjiči da je u blizini gradskog mosta 13. svibnja otuđila novčanik 54-godišnjakinje nakon čega je koristeći otuđenu bankovnu karticu pokušala podignuti novac na bankomatu u čemu nije uspjela te da je 20. svibnja iz torbice 77-godišnjeg vlasnika otuđila novac.

Isti tako se sumnjiči da je na Kalelargi u dva navrata, 13. te 14. svibnja ove godine iz trgovine istog trgovačkog društva otuđila razne kozmetičke proizvode nakon čega se udaljila iz trgovine.

Ukupna materijalna šteta pričinjena vlasnicima, fizičkim osobama, je oko 32 tisuće kuna dok je trgovačko društvo sa sjedištem u Zagrebu oštetila za ukupan iznos od preko 3.900,00 kuna.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje da je počinila šest kaznenih djela krađa te tri kaznena djela računalna prijevara od čega jedno u pokušaju protiv osumnjičene 26-godišnjakinje je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava.