Predzadnji dan Svjetskog prvenstva za zadarske jedriličare bio je uzbudljiv, čak i opasan. Braća Mihovil i Šime Fantela zapeli su od busen morske trave, a na blizanke Anđelu i Mihaelu de Micheli Vitturi naletjele su dvije posade. Srećom nisu teže ozlijeđene.

Šime i Miho su na kraju dana izborili sjajno drugo mjesto uoči posljednjeg finalnog plova, koji će prethoditi borbi za medalju 10 najboljih posada. Osvrt na jučerašnji dan dao je izbornik HJS-a i trener Edo Fantela.

- Imali smo odličan start, oko prve bove okretati deveti ali onda u toj gužvi kolumbom smo pokupili veliku morsku travu, morali stati očistiti ju i okrenuli debelo zadnji. Uspjeli smo četvoricu proći ali više se nije moglo. Ta trava ih je izbacila iz borbe za zlato, a zaprijetilo je da ispadnu iz borbe za medalju ako naprave veliku grešku u preostala dva jedrenja. Na sreću, imali su odlične startove, odabir strane brze uz vjetar i niz vjetar i vratili se trećim ulazom i dominantnom pobjedom u posljednjem jedrenja dana. Jedrenja su bila u identičnim uvjetima kao i dan ranije, stabilni vjetar s mora snage od 14 do 15 čvorova, prenio je dojmove Fantela.

Sestre de Micheli Vitturi su u zadnjem jedrenja prilikom obilaska bove praktično pregažene od strane japanske i francuske posade. Na sreću, nisu prošle s težim ozljedama te su na 33. mjestu.