Plan i program Univerzalne sportske škole u predstojećoj školskoj godini, u organizaciji Športskoga centra Višnjik, počet će se ostvarivati od ponedjeljka, 5. rujna 2022.

Polaznici će imati aktivnosti triput tjedno u terminima od 17 do 18 i od 18 do 19 sati. Plan i program prilagođeni su djeci predškolske i rane školske dobi (od četiri do devet godina).

Ovaj će se program realizirati na terenima cijeloga športskoga centra, u optimalnim infrastrukturnim uvjetima, te pod nadzorom stručnjaka, kineziologa. Za program, koji predviđa rad triput tjedno u odgovarajućim terminima u jutarnjim i poslijepodnevnim satima, osigurana je potrebna oprema (loptice, vijače, kolutovi...) da bi svaki dio programa bio svrhovit i djelotvoran u općem cilju poticanja višestranoga psihosomatskoga razvoja djece, razvoja zdravstvene kulture sa svrhom čuvanja i unapređenja vlastitoga zdravlja i zdravlja okoline, zadovoljenja dječje potrebe za kretanjem, to jest vježbanjem temeljem čega će se stvoriti čvrsta trajna navika zdravog načina življenja.

Program će, uz ostalo, omogućiti zadovoljenje dječje potrebe za igrom, usvajanje i usavršavanje motoričkih znanja, podizanje motoričkih dostignuća, a program kao takav utjecat će na podizanje i razvitak moralnih obilježja u djece i njihovih radnih navika, na razvoj i održavanja samodiscipline, samostalnosti u radu, te pomaganju drugima i u poštovanju pravila igre.

Informacije, prijave i upisi na broj 098/922 79 26 ili e-poštu [email protected]