Kako nas je informirao predsjednik NK „Polača" Stipe Prtenjača, došlo je do promjene na klupi ovoga aktualnog prvaka Prve ŽNL Zadar. Dosadašnji trener Marijan Lamešić iz Zadra sporazumno je prekinuo suradnju s Polačanima. Za novoga trenera Uprava kluba je postavila 63-godišnjeg Antu Serdarevića iz Raštana Gornjih, koji ima najveću domaću licenciju trenera „Profi Uefa" i do sada je vodio više trećeligaša i četvrtoligaša iz Zadarske županije, a s radom (treninzima) počinje u utorak, 30. 08. na igralište Bićine u Polači.

Treba napomenuti da Polača nije sudjelovala - iako su bili uvjerljivi prvaci u 1. ŽNL Zadar i imali odličnu infrastrukturu - u kvalifikacijama za plasman u 3. HNL - jug zato što što nisu imali jednu mlađu kategoriju nogometaša (kadete), što je prava šteta za ovu tada kvalitetnu momčad.

Inače prema riječima predsjednika Prtenjače osim šampionskog trenera Lamešića, Polača je u ovom ljetnom prijelaznom roku ostala i bez petorice ponajboljih igrača, pa su tako popularne „Sokolove" napustili: Vlatko Kralj (prešao u trećeligaša Hrvatski vitez Posedarje), Klaudio Šare (otišao u biogradski Primorac) te Marko, Stipe i Dino Čačić. Sva trojica Čačića otišli su u četvrtoligaša Novalju. To će biti veliki hendikep u predstojećem prvenstvu 1. ŽNL Zadar za aktualne lidere.