Pripadnici  Policijske postaje Zadar u suradnji s Odjelom kriminaliteta droga dovršili su kriminalističko istraživanje nad 61-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za kaznena djela Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, Neovlaštena proizvodnja i promet drogama, Prijetnja i Teška krađa.

Sumnja se kako je 61-godišnjak u subotu, 27.kolovoza, na Dugom otoku, nakon što je prethodnih dana provalio u vikend-kuću talijanskog državljanina u dobi od 47 godina odakle je ukrao ronilačku opremu, oštećenom uputio ozbiljne prijetnje smrću.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, izvršenom pretragom doma i ostalih prostorija koje koristi, kod osumnjičenog je pronađena ručna bomba, 200 komada puščanog streljiva, sporogoreći štapin, tri mačete i oko 20 grama marihuane.

Nadalje, u blizini kuće pronađeno je 10 zasađenih biljaka konoplje tipa marihuana visine u rasponu od 130 do 195 cm, koju su policijski službenici također oduzeli.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičenik je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske dok je kaznena prijava podnesena nadležnom državnom odvjetništvu.