Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad trojicom mladića koji se sumnjiče da su prošlog tjedna izazvali incident na prijateljskoj utakmici HNK Zadar i HNK Šibenik, koja se igrala na igralištu na Stanovima, a bilo je predviđeno da se igra bez gledatelja.

Policijski službenici Policijske postaje Zadar uspjeli su identificirati 21-godišnjaka koji je zbog sumnje u počinjenje više prekršaja Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima, uz optužni prijedlog prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru. Prema provedenoj istrazi, on je preskočio ogradu i nedopušteno ušao u gledateljski prostor, gdje je boravio na tribinama dok je bila zatvorena za gledatelje. Na meti mu se našao tamnoputi igrač gostiju Marcos Mina, prema kojemu je hukao oponašajući majmuna, a potom prema njemu bacio bananu i staklenu bocu. Svojim ponašanjem, prema odredbama zakona, iskazao je i poticao mržnju ili nasilje na osnovu rasne pripadnosti.

Drugu dvojicu mladića u dobi od 22 i 21 godinu se sumnjiči da su za vrijeme utakmice također nedopušteno ušli na igralište preskačući ogradu i boravili na tribini zatvorenoj za gledatelje, a nisu imali odgovarajuću ulaznicu ili ispravu, zbog čega je i protiv njih podnesen optužni prijedlog.

Nakon provedene istrage zaključeno je kako je Zakon o javnom okupljanju prekršio i organizator utakmice HNK Zadar, odnosno predsjednica Iva Bokanović. Iako su se u klubu branili tvrdnjom da utakmica nije bila službenog karaktera, da na njoj nisu vrijedila pravila o registriranim igračima i broju zamjena, da gledateljima nije bio dopušten ulaz, zbog „ostvarenog obilježja prekršaja iz Zakona o javnom okupljanju, kao organizatoru koji organizira druge oblike okupljanja", predsjednici Ivi Bokanović kao odgovornoj osobi nogometnog kluba uručena je obavijest o počinjenom prekršaju iz članka 33. stavak 1. citiranog Zakona, doznajemo u PU zadarskoj.