Iako je dr. Andrija Božanić usmeno podnio ostavku na mjesto vršitelja dužnosti voditelja odjela Kliničke radiologije, on je to uradio i pisanim putem 8. kolovoza.

Pitali ga prošlog tjedna tko je novi šef odjela. - Ja još uvijek operativno to obavljam zbog pacijenata ali i osoblja odjela koje je bilo upoznato s mojoj namjerom da dam ostavku prije razgovora s ravnateljem. Sve do određenog datuma kojeg sam dao Ravnateljstvu a on je vrlo blizu, ja ću voditi Odjel, kazao nam je dr. Božanić.

On je na tom rukovodećem mjestu bio od početka ožujka, kao vršitelj dužnosti nakon što je Bolnicu napustio dotadašnji voditelj Odjela Kliničke radiologije dr. Damir Kasap.

Tjedan dana ranije pitanje o tome tko će biti novi šef Radiologije uputili smo i ravnatelju dr. Željku Čulini. Nema odgovora, kao ni na pitanje je li autoritet njegove pomoćnice presudio u iznenadnoj ostavci šefa radiologije.

Prepiska do koje smo došli otvorila je stari problem neplaćanja prekovremenih sati inženjerima radiologije, pa ih nije moglo biti na Hitnom bolničkom prijemu jer su  njih dvojica bili angažirani na operacije i COVID odjelu. Na nedostatak trećeg radiologa tijekom vikend dežurstva ukazao je dr. Robert Karlo.

Pročelnik Interne, dr. Dario Nakić i bivši v.d. voditelj Kliničke radiologije dr. Andrija Božanić na otvaranju Poliklinike Marin Med 

Pokazalo se, međutim, da je glavna sestra Bolnice ta koja o tome odlučuje. "Vi ste mišljenja kako nitko drugi doli Vas ne može ništa suvišno ni pametno reći, a da ne kažem napraviti. Evo, za početak pokušajte raditi kako sam ja predložila pa da vidimo hoće li možda biti barem nešto malo bolje", napisala je među ostalim pomoćnica Ravnatelja za sestrinstvo.

Ironičan ton obraćanja u grupi voditelja odjela, izabranih natječajem, zanemariv je u usporedbi s pitanjem: tko upravlja zadarskom bolnicom, odnosno jesu li šefovi odjela ti koji su odgovorni za organizaciju rada svojih odjela i službi?

Upravo to posljednje pitanje, nakon što je glavna sestra poništila njegovu odluku o rasporedu više sestre na važno mjesto u operacijskoj sali, postavio je jedan od trojice pročelnika službe. Bez odgovora kojeg bi barem iz pristojnosti trebao dobiti iz Ravnateljstva bolnice na vrlo ozbiljan službeni upit.

Nažalost, dr. Željko Čulina na mjestu ravnatelja poznat je po svojoj nekomunikativnosti i s osobljem odjela kojeg vodi šef a koja je nedopustiva s obzirom na ravnateljsko mjesto i odgovornost. On je to prepustio svojoj pomoćnici, koja je u tome nadarena.