Mladić iz sela u zadarskoj okolici proglašen je krivim nakon što je prije četiri godine, tada kao 24-godišnjak, kod Kakme upravljao kamionom prije stjecanja prava na upravljanje, tj. prije položenog vozačkog ispita bilo koje kategorije. Za taj prekršaj dosuđena mu je kazna od 6.900 kuna, kojom je, da je bilo pameti, mogao platiti vozački ispit prije počinjenja prekršaja.

Optužni prijedlog izdala je Policijska postaja Benkovac a mladić je sve pozive na sud uporno odbijao. Najprije je dvaput "propustio" pozive za suda koji su mu slani poštom, potom je pozvan na glavnu raspravu putem dovedbenog naloga, na koju nije došao, a kada je naposljetku "zaboravio" glavnu raspravu zakazanu za 16. kolovoza 2022., o kojoj je zaprimio obavijest Policijske uprava zadarske, sudac je donio presudu bez iznošenja obrane.

Ujedno je utvrđeno da je kamionu bila istekla registracija za više od 15 dana. Prilikom odmjeravanja visine novčane kazne, Sud je kao olakšavajuću okolnost uzeo da sporne prigode za druge sudionike i imovinu u prometu nisu nastupile štetne, a kao otežavajuću okolnost prethodnu prekršajnu osuđivanost za isto djelo prekršaja kao i neprimjereno ponašanje tijekom postupka.