Zadar je nakon Dubrovnika i Kotora treći grad u kojem je otvorena Poliklinika Marin Med s konceptom naslanjanja na Opću bolnicu Zadar. Otvorena je u lipnju ove godine na prvom katu Poliklinike.

- Koristim i ovu priliku kako bih zahvalio Ravnateljstvu zadarske bolnice koje nas je prepoznalo i uzelo za strateškog partnera, ističe dr. Damir Kasap voditelj poliklinike Marin Med.

U slučaju kada za svoje pacijente trebaju bolničke kapacitete, tada im usluge plaćaju po višestruko većim cijenama nego što su to one koje Bolnica može naplatiti od HZZO-a. Preko Marin Meda te usluge plaća osiguranje njihovih pacijenata.

- Naš je koncept u pružanju brzih i izvrsnih usluga. U predsezoni smo više orijentirani na domicilno stanovništvo, a u sezoni na strane turiste i putnike s cruisera. Tako možemo rasteretiti Hitni bolnički prijem, trošenje bolničkih resursa i omogućavanje zdravstvenih usluga onima kojima istinski trebaju, pojašnjava dr. Kasap.

Poliklinika Marin Med orijentirana je na pacijente s brodova za kružno putovanje tijekom njihove sezone pristajanja u Zadru. Postojanje takve poliklinike jedan je od uvjeta za ugovaranje statusa „home porta", čemu teži Lučka uprava Zadar u Gaženici.

Marin Med ima suradnju s kruzing kompanijama i već su u prva dva mjeseca svog postojanja pokazali brzinu i efikasnost pružanja zdravstvenih usluga putnicima tijekom njihovog boravka u zadarskoj luci.

Prema najavi voditelja Poliklinike, Marin med će imati gostujuće specijaliste koji će u rujnu biti na raspolaganju građanima sa zadarskog područja, a cijene njihovih usluga bit će pristupačne.

U Polikliniku Marin Med Zadar dolazi im liječnik iz Splita, Andrija Gelić , dr. med. specijalist nuklearne medicine, subspecijalist za štitnjaču a iz Zagreba prof. dr. sci Darko Antičević,  dr. med., specijalist ortopedije, subspecijalist dječje ortopedije.

Prijave za njihove preglede kao i sve informacije mogu se dobiti na broj telefona 023 551 111 ili na njihovoj web adresi.