Jučer u 21:06 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Polače. Požarom je bilo zahvaćeno nisko raslinje i borova šuma na trenutno neprocijenjenoj površini. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 19 vatrogasaca s 10 vatrogasnih vozila iz JVP Benkovac i Biograd na moru, VZ Zadarske županije, IVP Zadar, DVD Polača, Pakoštane -Vrgada -Vrana i Sveti Filip i Jakov. Požar je lokaliziran u 22:20 sati, a sanacija i dežurstvo su u tijeku.

U 00:20 sati zadarski vatrogasci zaprimili su dojavu o novom požaru oko 1 km sjevernije od starog požara na području Polače. Požarom je bilo zahvaćeno nisko raslinje i poljoprivredne kulture (maslinici) na trenutno neprocijenjenoj površini. Na intervenciji gašenja požara sudjelovali su JVP Benkovac, DVD Polača i DVD Općine Sukošan.
Požar je lokaliziran u 01:14 sati, a sanacija i dežurstvo su u tijeku.

Osim kod Polače, zadarski vatrogasci gasili su požar i na području Vrane za koji je zaprimljena dojava u 22:40 sati. Na intervenciji je sudjelovalo 50 vatrogasaca s 20 vatrogasnih vozila iz JVP Benkovac, Zadar i Biograd na moru, VZ Zadarske županije, IVP Zadar, DVD-a Polača, Pakoštane -Vrgada -Vrana, Stankovci, Drage, Općine Sukošan, Biograd na moru i Sveti Filip i Jakov. Tijekom jutarnjih sati radi pomoći u gašenju vatrogascima su upućeni zrakoplov Canadair CL-415 i zrakoplov Air Tractor. Požar je većim dijelom saniran, ali dva manja kraka požara su na teško pristupačnom terenu.

Spomenimo da je, iako pod nadzorom vatrogasaca, i nadalje aktivan požar otvorenog prostora na Dugom otoku (brdo Zaglav) koji su tijekom dana gasili vatrogasci iz IVP Zadar, SIVP Zadar i JVP Zadar i jedan protupožarni zrakoplov Canadair CL-415. Vatrogasci i dalje dežuraju na požarištu, stoji u izvješću Hrvatske vatrogasne zajednice.