Od 8. do 14. kolovoza održava se Zadar snova, 26. Međunarodni festival novog kazališta. Ovogodišnje izdanje posvećeno je umjetnosti performansa. Siniša Labrović, nepoznat i siromašan umjetnik - kako stoji u najavi - u Zadru će ove subote, 13. kolovoza, od 20.30h, pokušati postati poznat i imućan umjetnik, piše Tportal.

Naime, na najpoznatijoj zadarskoj ulici Kalelargi, Siniša će prosjačiti Zadrane i mnogobrojne turiste da mu pomognu da postane onakvim kakav želi biti. Za to mu nije potreban ni novac, njegova je želja da ga cijeli svijet vidi - stoga će prosjačiti objave na društvenim mrežama i svatko mu može pomoći objavljivanjem Siniše na svojim profilima.

Što više objava, to je Siniša bliže svome cilju! Dođite i podržite Sinišu - pozivaju organizatori - pomozite mu da ostvari svoj san na festivalu izvedbenih umjetnosti Zadar Snova.

Performans "Prosjačenje" se održava uz podršku organizacije Zadar Snova i festivala Noć performansa u produkciji udruge Domino, a podržan je od strane programa ACT: Art, Climate, Transition Kreativne Europe Europske Unije.

Labrović je na Zadru snova gostovao i prije dvije godine, kada je na Kalelargi pecao ribu iz kozervi.