Vir se pridružio općinama koje su se uhvatile u koštac s problemom ostavljanja ručnika i ostale opreme na plažama, čime se "rezerviraju" mjesta. 

Iz Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i komunalno gospodarstvo te Komunalnog redarstva Općine Vir tako stiže obavijest kojom se mole građani otoka, gosti i turisti da plažni pribor - ručnike, plažne šatore, maske, peraje, obuću, odjeću i slično - ne ostavljaju preko noći na plažama, jer ih ujutro neće pronaći. 

- Samo u jedno jutro od 5.30 do 6.15 uklonjen je manji kamion opreme ostavljene na svim virskim plažama, a trošak uklanjanja snosit će oni koji ostavljaju plažni pribor, kaže pročelnik virskog općinskog Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i komunalno gospodarstvo Ante Orlić za Virski list. 

Trošak uklanjanja plažnog pribora iznosi 500 kuna, pa je jasno kako se nikomu ne isplati „rezervacija" plažnog mjesta, jer se uklanjanje vrši sukladno Zakonu o pomorskom dobru i općinskoj Odluci o komunalnom redu. Isto vrijedi i za nepropisno parkirane automobile za koje je tijekom druge polovice lipnja i u srpnju ispisano preko 400 kazni, a iznos kazni varira ovisno o vrsti prometnog prekršaja.