Iako su za ovu godinu najavljeni građevinsko-obrtnički radovi na prilagodbi objekta u Ulici Josipa Jurja Strossmayera u buduću centralnu zgradu Zadarske županije, sve je izglednije kako će taj zahvat izvesti tek u 2023. godini.

Naime, Zadarska županija još nije ni postala vlasnik te zgrade. Početkom godine župan Božidar Longin najavljivao je skorašnje knjiženje te zgrade iz državnog u županijsko vlasništvo ističući kako to nije nikakav kamen spoticanja jer je tu ionako bio Ured državne uprave koji je pripojen Županiji. No do danas vlasnički list je ostao isti, a iz odgovora iz Županije ne navodi se gdje je zapelo.

- U odnosu na vlasničko - pravni status zgrade ranijeg Ureda državne uprave u Zadarskoj županiji, na adresi J.J. Strossmayera 20, želimo naglasiti da je Zadarska županija nadležnom ministarstvu dostavila zahtjev za darovanje navedene nekretnine u korist Zadarske županije, te je isti još uvijek u postupku, potvrda je koju smo dobili od Nikice Miletića, pročelnika Upravnog odjela za javnu nabavu i upravljanje imovinom.

Županija nije jedina koja čeka odgovor Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine koje od medija već mjesecima skriva prijedlog odluke o darovanju Doma županije Zadarskoj nadbiskupiji nakon što se iz njega iseli Županija. 

Miletić pak ističe kako se preseljenje županijskih upravnih odjela, agencija i ustanova na novu lokaciju odvija sukladno planiranim aktivnostima, kao i uvjetima određenima ugovorima o darovanju nekretnina iz 2019. godine, kojima je Republika Hrvatska darovala Zadarskoj županiji ostale tri nekretnine u dijelu bivše vojarne „Stjepana Radića". 

- Navedenim ugovorima Zadarska županija je preuzela obvezu u roku pet godina od sklapanja istih ministarstvu nadležnom za poslove državne imovine dostaviti relevantnu dokumentaciju kao dokaz o privođenju predmetnog darovanja svojoj svrsi, odnosno, objedinjavanju svih županijskih odjela, agencija i ustanova na jednoj lokaciji, čime bi se postiglo fiskalno racionalnije, a organizacijski i poslovno učinkovitije poslovanje Zadarske županije, te bi se građanima omogućilo lakši i neposredniji pristup svim institucijama, naglasio je resorni županijski pročelnik.