Hrvatske odbojkaške reprezentativke za samo nekoliko sati igraju prvu utakmicu FIVB Challenger Cupa. Snage će večeras u 20 sati na zadarskom SC Višnjik odmjeriti protiv reprezentacije Kazahstana. Rođena Zadranka, Josipa Marković otkriva uzbuđenje i emocije koje osjeća ususret prvoj utakmici u svom rodnom gradu.

"Nestrpljivo iščekujemo prvu utakmicu i otvaranje turnira. Dugo smo se pripremale, osjećamo se dobro i želimo to i pokazati. Osobno sam jako pozitivna i očekujem da ćemo dati sve od sebe te da će to biti dovoljno za dobar rezultat." - izjavila je reprezentativka Josipa Marković te dodala: "Prije pet godina ne bih mogla zamisliti da se turnir ovolikih svjetskih razmjera održava u mom rodnom gradu jer Zadar nije poznat kao prestižna odbojkaška sredina, a još biti dio reprezentacije i turnira, to je stvarno je poseban i lijep osjećaj. Malo je reći da sam oduševljena, pogotovo jer znam da će moji Zadrani, nadam se u što većem broju biti uz mene i moju reprezentaciju. Nešto neopisivo."

Nadolazeći Challenger Cup igra se od četvrtka, 28. pa do nedjelje 31. srpnja, a iznimno je važan našim reprezentativkama jer osvajanje Cupa donosi promaknuće u prestižnu FIVB odbojkašku ligu nacija 2023. Za ovaj naslov uz Hrvatsku će se boriti i reprezentacije Portorika, Kolumbije, Češke, Belgije, Francuske te Kazahstana.

 

 

Za Hrvatsku će na FIVB Challenger Cupu igrati: Klara Perić, Lea Deak, Mika Grbavica, Samanta Fabris, Lucija Mlinar, Laura Miloš, Dijana Karatović, Natalija Tomić, Josipa Marković, Beta Dumančić, Martina Šamadan, Ema Strunjak, Božana Butigan i Izabela Štimac. Izbornik reprezentacije je Ferhat Akbas.

Ulaznice za Challenger Cup u rashlađenoj dvorani Krešimira Ćosića mogu se kupiti po cijeni od 50 kn u sustavu Eventim.hr te na blagajni ŠC Višnjik.