Na prometnicama Policijske uprave zadarske tijekom proteklog vikenda provedene su pojačane aktivnosti u prometu u cilju sprječavanja najtežih prometnih prekršaja. Kontrolirano je ukupno 411 vozača i vozila, a pri tom je alkotestiran 221 vozač, od kojih je 10 bilo pod utjecajem alkohola. Najveća utvrđena koncentracija alkohola je 3,35 g/kg.

Naime, u nedjelju u Brotnji na području Gračaca, ŽC 5203, oko 15,50 sati sati 49-godišnjak je upravljajući osobnim automobilom zadarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 3,35 promila izazvao prometnu nesreću - slijetanje van kolnika, u kojoj je lakše ozlijeđen. Vozač je sankcioniran zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U subotu u rano jutarnjim satima u Zadru, na ulici Vlatka Mačeka policijski službenici zadarske prometne policije su u 4,15 sati prilikom kontrole prometa zaustavili 21-godišnjaka, koji je upravljao vozilom na kojem su bile postavljene ne pripadajuće registarske pločice. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 21-godišnjaka se podnosi kaznena prijava zbog krivotvorenja isprava.

Istog dana zbog počinjenih prometnih prekršaja na prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru prepraćen je 22-godišnjak, kojeg su policijski službenici tog dana u ranojutarnjim satima zatekli u Biogradu kako u 4,30 sati upravlja motociklom prije stjecanja prava na upravljanje, a tom prigodom se kretao jednosmjernom ulicom te se nije zaustavio na znak crvenog svjetla na semaforu.