Kriza s nestankom vode u velikom dijelu Zadra i jutros je nastavljena, barem u jednom dijelu Bokanjca koji je i inače najugroženiji. Naime, nakon jučerašnjih „izvanrednih radova", nestanka vode u sustavu i suhih špina na koje je bio osuđen dobar dio grada (Crvene kuće, Bili Brig, Bokanjac, Novi Bokanjac, Plovanija i Vidikovac) već od ranog poslijepodneva bio je bez vode.

Građani pritom nisu dočekali vodu u večernjim satima, kao što je bilo najavljeno, nego tek oko ponoći. No i tada voda nije bila za piće, već mutna, a od jutros se vodoopskrba odvija normalno, uz očekivanu mutnoću nakon zatvaranja sustava.

Krizu je produbio i mali broj cisterni koje Vodovod ima za ovakve situacije, samo tri, pa su građani ispraznili police s vodom u trgovinama, a u toaletima je vrijedilo poznato pravilo za ovakve slučajeve.

Međutim, dio Bokanjca od jutros je opet bez vode. Takva situacija nije nepodnošljiva samo za stanare, nego i turiste koji su počeli pakirati svoje stvari, a neki i napustili Zadar. Uz radove na prometnicama, radove na Aglomeraciji, još je samo kriza s vodom nedostajala za potpunu sliku kaosa u gradu ove godine.