Sinoć su na Obali Alfreda Lisice članovi šahovskog kluba Goran Bibinje javnom simultankom na otvorenom proslavili svojih jubilarnih pedeset godina djelovanja.

Amaterski šahovski klub Goran Bibinje aktivno djeluje od svog osnutka 1972. godine te sa svojim članovima redovno nastupa na lokalnim, regionalnim ali i nacionalnim šahovskim turnirima u Hrvatskoj. Najrecentniji je nastup kadeta na Kadetskom prvenstvu Hrvatske održanom u Trogiru ranije u lipnju ove godine. U skupini kadeta do 15 godina za ŠK Goran Bibinje natjecala su se tri mlada Bibinjca, a značajniji rezultat postigao je već iskusni kadet Lovre Klanac.

Nakon dvije slabije aktivne godine kluba zbog Covid-19 pandemije te smanjenih aktivnosti i sudjelovanja na natjecanjima, članovi šahovskog kluba Goran su ove godine nastupili na nekoliko turnira i natjecanje. Kadeti su u lipnju nastupali na kadetskom prvenstvu kluba, na kojem se natjecalo čak 8 igrača i igračica, a seniori su se u svibnju natjecali na finalu Kupa Hrvatske te Šahovskom festivalu u Vodicama. Klub je početkom svibnja održao i tradicionalni Memorijal Franka Lisice.

Posebno veseli činjenica da je klub ove godine ponovno aktivirao Školu šaha i da se klubu pridružilo 11 novih mladih članova.