Liburnija je na svojim stranicama izvijestila kako je temeljem Zaključka Grada Zadra odobren besplatni javni gradski prijevoz za raseljene osobe iz Ukrajine.

Pravo na besplatan prijevoz / putnu iskaznicu ostvaruje se na temelju iskaznice za strance pod privremenom zaštitom. Osobe se mogu javiti na odjel prodaje karata na autobusnom kolodvoru Zadar, Ulica Ante Starčevića 1, gdje će dobiti personaliziranu putnu iskaznicu. Prilikom izrade iskaznice podnositelj zahtjeva mora donijeti na uvid iskaznicu za strance pod privremenom zaštitom, jednu fotografiju veličine 3×3,5 cm kao za osobnu iskaznicu. Cijena izrade iskaznice koja vrijedi do opoziva iznosi 20 HRK.

Prilikom vožnje u autobusu putnici moraju imati kod sebe ispravnu putnu iskaznicu i istu prilikom ulaska u autobus pokazati vozaču ili kontroloru putnih karata. Sama iskaznica za strance pod privremenom zaštitom (zeleni karton) nije dovoljna za ostvarivanje prava na besplatan prijevoz.

Za sve dodatne informacije zainteresirani se mogu javiti se na broj: 023 314 717 (Odjel prodaje pokaza) radnim danom u vremenu od 7 do 14 sati.