Udruga Grad košarke pokrenula je izbor dvojice predstavnika u Nadzornom odboru KK Zadar. Mjesto je navijačima obećano prilikom ustroja bivšeg Nadzornog odbora što će se sada napokon realizirati.

- Jedan od glavnih ciljeva zbog kojeg je stvorena naša udruga je kako bi približili klub navijačima te svojim radom pomogli u stvaranju boljeg i zdravijeg nam najdražeg kluba. Udruga Grad Košarke je prenošenjem prava na dva člana u nadzornom odboru KK Zadar od strane UN Tornado, dobila priliku da navijače uključi u nadziranje i rad kluba, pa i na taj način smanji golemi jaz između dvije strane koji se stvorio kroz godine.

Sada smo napokon na korak do tog cilja pa vam tako danas najavljujemo prve demokratske izbore. U zadnjoj etapi ove priče, koja je počela s osnutkom naše udruge, otvaramo poziv za prijave kandidata za nadzorni odbor KK Zadar. Ovom prilikom pozivamo svakog tko misli da može pomoći našem klubu kroz rad, znanje, ideje... da se prijavi i postane predstavnik navijača, pozivaju iz udruge.

Za prijavu je potrebno da kandidat ima VSS/VŠS, a ako nema onda iskustvo obnašanja člana NO, rada na upravljačkoj poziciji ili najmanje tri godine iskustva u područjima koja su poželjna u radu nadzornog odbora (računovodstvo, revizija financijskih izvješća, pravo trgovačkih društava, marketing i prodaja, sportski menadžment).

Prijave su otvorene do 5. kolovoza, nakon čega će kandidati biti predstavljeni javnosti i izabrani glasovima članova udruge.

Inače, Nadozorni odbor trenutačno ima pet članova od mogućih sedam. Enio Meštrović najavio je svoj izlazak i prepuštanje mjesta predstavniku veterana, dok bi se dvojicom predstavnika navijača on kompletirao.