Uz Sali gdje se odvija najveći EU projekt Županijske lučke uprave (ŽLU), u Sukošanu se uređuje obalni pojas u vrijednosti radova od 10 milijuna kuna. U Sukošanu će se radit cijelo ljeto. Nadam se da ćemo do 1. rujna biti gotovi, izjavio je ravnatelj ŽLU, Davor Škibola.

Radi se i subotom mada je srce turističke sezone ali u pitanju je obalni pojas dužine 432 metra na kojem se gradi nova šetnica. U svibnju je bilo rečeno da će Sukošan dobiti novu lučicu do kraja ove godine.

Predviđeno trajanje projekta uređenja dijela obalnog pojasa u Sukošanu unutar granica lučkog područja je 15 mjeseci, a. izvođač je tvrtka Akropolis d.o.o. iz Splita koja će potom preseliti na novo gradilište u Foši u režiji Grada Zadra.

 Županijska lučka uprava završili je projekt od gotovo milijun kuna u Olibu. Radove na sanaciji postojeće obale u luci Olib počeli su krajem svibnja..
Primarni razlog sanacije bilo je alarmantno loše stanje dijela obalnog zida i školjere sjevernog i južnog gata, oštećenih uslijed djelovanja valova i ispiranja materijala.

Drugi razlog urušavanja dijela obale su neadekvatni početni temelji.
Obuhvat sanacije bio je  podijeljen na dva manja zahvata. Radove vrijedne 622.725,63 kuna s uključenim PDV-om izvela je tvrtka Kali gradnja.

Ravnatelj Škibola najavio je kako će se 15. srpnja završiti glavni mul u Privlaci. Ode kraja prošle godine tamo je po natječaju ŽLU radila tvrkta P.G.P. d.o.o.
Vrijednost radova iznosi 2.790.332 kuna bez PDV-a, odnosno 3.487.915,00 kuna s uključenim PDV-om.

Pri kraju su i radovi u velikoj luci u Dragama, dok će neki manji poslovi ostati za rujan, informirao je Škibola.  Tamo izabrani koncesionar gradi nautičku marinu.

Proljetos je završena sanacije obalnog zida u luci Čeprljanda na otoku Ugljanu

Izvođač radova bio je Stipčević d.o.o., zadarska tvrtka s iskustvom u pomorskim građevinskim radovima, ističu iz ŽLU,  dok je uslugu stručnog nadzora obavila tvrka D&Z d.o.o. koja je ujedno izradila i glavni projekt sanacije luke.

Projekt vrijedan 1.489.651,00 kuna bez PDV-a, odnosno 1.862.063,75 kuna s PDV-om, sufinanciran je iz proračuna Ministarstva mora prometa i infrastrukture, Zadarske županije i Županijske lučke uprave Zadar.

- Potpisali smo nove ugovore i osigurali financije za Pag, radove od tzv.  stare rive do sredine kompleksa magazina,  za Rtinu te Sv. Filip Jakov i Nin, najavio je Škibola početak radova na tim projektima od 1. rujna.