Veliki građevinski teren u Ulici Bleiburških žrtava "planuo" je na prvoj javnoj dražbi! Dok se za brojne nekretnine čeka drastičan pad cijene, najviša izlicitirana ponuda za parcelu na Bilom brigu veća je od početne cijene, ali i njezine utvrđene vrijednosti. Interes je to kakav se ne pamti na bubnjevima za nekretnine u Zadarskoj županiji.

Vještaci su površinu od 7437 m2, uz bočni parking Konzumovog centra Iadera (bivši Mercator), procijenili na 6,4 milijuna kuna, a na prvom krugu javne dražbe prodavala se s popustom od 1,6 milijuna kuna, odnosno po početnoj cijeni od 4,8 milijuna kuna. Licitacija je zaključena s najvišom ponudom u iznosu od vrtoglavnih 10,5 milijuna kuna.

Ime kupca trebalo bi biti poznato za nekih mjesec dana, po objavi rješenja o dosudi na Trgovačkom sudu u Zadru kojem Fina dostavlja izvještaj o provedenoj elektroničkoj javnoj dražbi, koji između ostalih podataka sadrži i popis uplatitelja jamčevine te iznose ponuda danih u tijeku nadmetanja.

Podsjetimo, jedan od preostalih građevinskih terena na Bilom brigu završio je na bubnju kao stečajna masa iza S.A.T. PULA, tvrtke iz Donje Lomnice kraj Zagreba koja se bavila trgovinom prije nego što je završila u stečaju. Prodajom će se namiriti potraživanja razlučnog vjerovnika, slovenske družbe za upravljanje Terjatev Bank.

U opisu nekretnine stoji kako je "slobodna od osoba i stvari, izuzev dijela na kojem je upisano pravo služnosti". To se odnosi na stazu i cestu koji prelaze preko iste čestice.