Teška mehanizacija zauzela je jutros teren uz Ulicu Franje Tuđmana, nasuprot parka Vruljica. Građani su u nevjerici za medije snimili fotografije i videozapise pitajući se kako je moguće da se takva buka stvara usred turističke sezone.

Moguće je zbog odluke Grada Zadra u kojoj je Tuđmanova definirana kao granica zone na koju se odnosi privremena zabrana izvođenja građevinskih radova u razdoblju od 1. srpnja do 31. kolovoza. Susjedi uz Tuđmanovu 66 jednostavno nemaju sreće jer se nalaze sa sjeverne strane te ceste gdje je, kako nam je potvrđeno, dopušteno izvoditi radove. Kad bi bageri prešli preko puta, onda bi dobili upozorenje, a moguće i kaznu, no dok se drže druge strane ceste, sve je po propisima.

Inače, ovaj je teren u vlasništvu zadarske građevinske tvrtke Adria Bau koja je 2019. godine na toj godinama zapuštenoj, ali atraktivnoj lokaciji planirala izgraditi luksuzne stanove. No projekt je negdje zapeo, reklama za prodaju stanova je izblijedjela, a kasnije je i skinuta. Znače li ovi pripremni radovi oživljavanje tog projekta, nismo uspjeli doznati jer nam se na kontakte firme nitko nije javio.