Vozače je ovog tjedna dočekalo novo iznenađenje na zadarskim prometnicama - zatvaranje dijela Ulice Franje Fanceva od Tribanjske ulice do raskrižja s ulicom Put Vrela na kojem su nedavno dovršeni radovi na izgradnji glavnog kolektora.

Iako je riječ o glavnoj prometnici na Novom Bokanjcu, građani nisu dobili posebnu obavijest o početku radova koji su zbog dobrog tempa izvođača počeli nešto ranije u odnosu na prvotni plan. Na našu primjedbu o nedostatku obavijesti iz Odvodnje ističu kako je to jedna u nizu ulica na kojima trenutno rade te da je bila na popisu objavljenom na upit novinara. No izravno iz popisa čitateljima nije moglo biti jasno koji će dio Ulice Franje Fanceva zauzeti strojevi.

- Odavno je planirano da nakon dovršetka Ulice Put Vrela krenu radovi na tom dijelu Ulice Franje Fanceva. Niti jedan trenutak nije idealan, ali mora se raditi, a ovo je dobar moment jer je završena glavnina poprečnih ulica pa su vozačima dostupni obilazni pravci. Molim građane za strpljenje, istaknuo je Grgo Peronja, direktor Odvodnje koja je nositelj zadarskog projekta stoljeća, aglomeracije Zadar - Petrčane.

Trenutno je na cjelini Bokanjac obavljeno 69 % posla. Zbog dobre dinamike na gradilištu, kojeg vodi Strabag, radovi bi mogli završiti i prije roka, na ljeto 2023. godine.

- Mislim da je to svima najvažnije. Uz sustav odvodnje, pročišćavanja otpadnih voda i vodoopskrbe, ulaže se u uređenje prometnih površina koje su sada uljuđene. Dobit ćemo infrastrukturu koja podiže vrijednost objekata, istaknuo je Peronja povodom početka novih radova na najdužoj cesti u obuhvatu ove gradbene cjeline aglomeracije.