Nakon četiri aneksa kojima su odgođeni prijenosi dionica, danas je realiziran kupoprodajni ugovor o preuzimanju Maraske između bivšeg vlasnika Mepas Grupe i novog vlasnika Stanić Grupe.

Ugovor je potpisan još u rujnu prošle godine kada je Stanić Beverages kupio 45,3 posto dionica Maraske koje su do tada bile u vlasništvu Koestlina i 52,9 posto dionica koje je imala Saponia, nakon čega je uslijedila obavezujuća javna ponuda za otkup preostalih dionica od malih dioničara te odobrenje od Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja.

- Preuzimanjem Maraske Stanić Grupa širi svoj proizvodni portfelj u smjeru jakih alkoholnih pića (JAP) te proširuje asortiman bezalkoholnih pića i postaje vlasnikom 200 godina staroga hrvatskog brenda koji je prepoznat u cijelom svijetu. Iznimno smo ponosni što će upravo Maraska biti nova članica naše grupacije jer vidimo veliki prostor za razvoj, modernizaciju, širenje i sinergiju. Sigurni smo da će naš know how koji imamo zahvaljujući suradnji sa svjetski poznatim brendovima iz područja JAP-a te znanje koje posjedujemo zahvaljujući upravljanju najpoznatijim hrvatskim brendom sokova Juicy osnažiti poziciju Maraskinih proizvoda na tržištu Hrvatske, regije i svijeta, poručio je putem priopćenja za medije Svjetlan Stanić, vlasnik i predsjednik Uprave Stanić Grupe, jednog od najvećih hrvatskih proizvođača bezalkoholnih pića.

Kupnjom Maraske u njihovoj će portfelju uz Juicy od sada biti i linija sokova Amarena te poznati Maraskini likeri Maraschino, Pelinkovac, Orahovac, Travarica, Šljivovica te drugi biljni i voćni likeri.

Iz Stanić Grupe ističu da imaju jasnu strategiju za razvoj Maraske u budućnosti, koja podrazumijeva proširenje proizvodnog asortimana, inovacije, rebranding postojećih proizvoda, proširenje izvoznih kapaciteta te jačanje pozicije na tržištu.

"Tradicija s potpisom Mediterana bit će inspiracija za kreiranje suvremenih Maraskinih proizvoda u budućnosti", poručili su novi vlasnici Maraske.