Hoće li i drugi put biti poništen natječaj za ravnatelja Lučke uprave Zadar (LUZ)? Prema uvjetima natječaja objavljenog 6. svibnja s rokom prijave od 15 dana, prošlo je 30 dana propisanih natječajem za izbor.

Kandidati će pisanim putem biti obaviješteni o rezultatu natječaja u roku od 30 dana od isteka roka za podnošenje prijava, navodi se u natječaju.

Dugo se čekalo sazivanje sjednice Upravnog vijeća kojem je predsjednik župan Božidar Longin. I kada se sjednica trebala održati u četvrtak, odgođena je za osam dana. Razlog tome je fizičko odsustvo Borisa Fantulina, potpredsjednika Vijeća i predstavnika Države koja je osnivač LUZ-a.

Nova sjednica je sazvana u srijedu, 53 dana od kada je istekao rok za podnošenje prijava koje se čekaju i poštanskim putem. I opet je bilo veliko zanimanje za to dobro plaćano mjesto.

Javilo se njih sedmero, dvoje nisu imali valjane prijave, pa su u igri ostali Roberto Motušić koji se ponovno javio i opet odustao, Marin Milković iz Lučke kapetanije, a prije je radio u Odjelu za pomorstvo zadarske županije, Andro Magić bivši načelnik i donačelnik, a sada pročelnik za EU fondove u Općini Pašman, te Željko Knežević o kojem se u javnosti ne zna ništa te v.d. ravnatelj LUZ-a Đoni Štambuk.

Svi oni, osim Motušića koji se nije pojavio na testiranju iz engleskog, prošli su taj uvjet koji je bio jedna od dva razloga zašto se prvi put poništio natječaj. Drugi je taj što nije bilo linka na civilne stradalnike Domovinskog rata.

Iako svi govore da će biti izabran Đoni Štambuk, pitanje je zbog čega se to nije napravilo na prvom natječaju.