Devetorica zaposlenika Čistoće iz operativnog dijela zatražilo je prošlog tjedna sporazumni raskid ugovora, doznajemo od direktora Ivana Johna Krstičevića.

Razlog je niska plaća i prilika da na drugim mjestima zarade više novaca. U Čistoći je, prema informaciji direktora, prosjek plaće 5.200 kuna, dok je primjerice u splitskoj Čistoći taj prosjek 8.300 kuna.

Zadarska Čistoća ima ogromno područje u županiji s kojeg odvodi otpad. Njihovu uslugu koriste stanovnici dvaju gradova, 17 općina i 7 otoka koji administrativno pripadaju Gradu Zadru te otočkih općina na Ugljanu i Pašmanu. Riječ je o ukupnoj površini od 1349 km2 za koju direktor Čistoće tvrdi da je najveće područje u državi koje pokriva jedna komunalna tvrtka za održavanje javne čistoće. 

- Imamo 400 zaposlenika i 23 sezonaca, informirao je Ivan John Krstičević kao i da su nedavno primili dvojicu Ukrajinaca.

- Obojica su predala molbu, mi nismo imali primjedbe i eno ih rade kao čistači (službeno pometači), kaže Krstičević i dodaje kako radna snaga i njima, komunalcima, sve više postaje ozbiljan problem.