Dvije godine nakon prometne nesreće u kojoj je zadarski svećenik oborio motociklista još uvijek nije počelo suđenje za ovaj slučaj, a na rotoru kod Gaženice osvanuli su transparenti s natpisima "Don Ivane, na Božjem sudu zastara ne postoji" i "2 godine su prošle a suđenje ni počelo nije - koga se bojite?

Prema kaznenoj prijavi koju je podigla zadarska policija, don Ive Ćurić je 21. lipnja 2020. godine na križanju Gaženičke ceste i Ulice braće Miroslava i Janka Perice (danas je na tom mjestu rotor), oduzeo prednost prolaska mladiću koji se motociklom Yamaha zabio u prednji dio njegova automobila i teško ozlijedio desnu nogu.

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru prvotno je odustalo od kaznenog progona svećenika zbog nalaza i mišljenja prometnog vještaka. Vještak je iznio mišljenje da je tada 26-godišnji motorist bio suodgovoran za sudar, jer nije kočio u trenutku sudara, nego je svećenika pokušao izbjeći. Međutim, Županijski sud na žalbu motorista utvrdio je da ipak postoji osnovana sumnja da je svećenik odgovoran za izazivanje teške prometne nesreće.

Slični transparenti postavljeni su i prošle godine, kada se upozoravalo kako don Ćurić nakon prometne nesreće nije pomogao mladiću niti mu se zbog sudara ispričao.