Julian Edelman stigao je u Hrvatsku na prvo izdanje Sunset Sports Media Festivala, a za vrijeme svog boravka na društvenim mrežama na kojima ga prati 3 milijuna ljudi, dijelio je razne videe i fotografije o ljepotama naše zemlje. Vrhunac oduševljenja uslijedio je nekoliko dana kasnije kada je podijelio post kojega donosimo u cijelosti:

- Kao profesionalni sportaš, navikao sam na određenu rutinu. To je značilo da je putovanje svijetom gotovo nemoguće. Pa kada mi je moj producent na @insidethenfl, Pete Radovich prišao na setu i pitao bih li želio provesti tjedan dana u Hrvatskoj, iskoristio sam priliku. Nisam znao što očekivati, ali mogu iskreno reći da me ovaj tjedan promijenio kao osobu. Od kulture zemlje, lokalne hrane, nevjerojatnih ljudi koje sam upoznao i odnosa koji se stvorio usput, nisam mogao poželjeti bolje iskustvo. Hvala svima koji su omogućili putovanje i Sunset Sports Media Festival. Jedva čekam da se vratim sljedeće godine!

Edelmana su citirali brojni svjetski mediji, poput New York Post, USA Today, NESN, NBC Sports, CBS Sports, Page Six i brojnih drugih, a Hrvatska je zbog toga postala glavna tema u američkim medijima.

Prvo izdanje SUNSET Sports Media Festivala pamtit će se po vrhunskih sportašima i istaknutim sportskim stručnjacima koji su raspravljali o aktualnim temama i globalnim trendovima u svijetu sporta i medija. Nisu se samo identificirali relevantni problemi u sportu i medijima, već su se kroz panele pronašla nova rješenja i razvili novi horizonti što je bio i cilj - postaviti nove standarde u organizaciji sportskih poslovnih događanja.