Jučer je održan Opći sabor HDZ-a na kojem je Šime Erlić, inače predsjednik Gradskog odbora postao član Predsjedništva, što je trenutno najveća funkcija zadarskih političara iz vladajuće stranke.

Erlić je dobio najmanje glasova od svih 10-ero kandidata među kojima je bio i najmlađi. Najviše je glasova pripalo Antoniji Jozić, županici Požeško-slavonske županije  - 955, dok je župan Blaženko Boban dobio 901 glas. Novi varaždinski župan Anđelko Stričak dobio je 897, sisačko-moslavački Ivan Celjak 892 glasa, ministrica Nina Obuljen Koržinek 886 glasova, župan Bjelovarsko-bilogorske županije Marko Marušić 880 glasova, virovitičko-podravski župan Igor Andrović 873 glasa, gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar 848 glasova, ličko-senjski župan Ernest Petry 844 glasa, a državni tajnik Šime Erlić 839 glasa.

Na istom Saboru, općinski načelnici Jure Brižić i Krste Ramić ušl su u Nacionalni odbor što je novo stranačko tijelo. Treći kandidat Županijskog odbora HDZ-a bio je liječnik Nediljko Jović, ali on kao novi HDZ-ov kadar nije prepoznat.

Župani i ministri po novom statutu ulaze u šire u prošireno Predsjedništvo kao i predsjednici županijskih odbora. To su u zadarskom slučaju Božidar Longin i Božidar Kalmeta.

U novoj PR komunikaciji, na Facebooku zadarskog HDZ-a objavljeno je  kako je bilo 1740 izaslanika iz cijele Hrvatske na čelu s PHDZ Andrejom Plenkovićem i više od 100 uzvanika te da su oni stožerna stranka hrvatskog naroda.