Košarkaši Cibone novi su prvaci Hrvatske, nakon što su pobijedili Zadar u odlučujućoj u Zagrebu rezultatom 56:51. Zadar je rano poveo, cijelu utakmicu nastojao stići rezultat, krajem utakmice sasvim se približio ali nije imao dovoljno sreće i kvalitete za pobjedu.

Podrška iz ispunjenog zelenog sektora motivirala je Zadar koji je silovito krenuo od prve sekunde, poveo 8:0 (pet poena Marčinkovića), a nakon jedne trice Novačića došao i do rekordne prednosti 3:13. Cibona se počela vraćati tricama Nakića (tri u kratkom rasponu) i serijom 23:3 (!) u 15. minuti vodila 10 poena razlike! Treba reći da je Helbich pomalo neobjašnjivo držao većinu tog vremena najboljeg Cartera na klupi, sačuvao ga od velikih napora, ali po cijenu ulaska u veliki zaostatak.

Sedam minuta Zadar je odigrao bez iti jednog postignutog poena, nakratko su loš niz prekinuli Buljan i Mavra tricom, ali Prkačin je nastavio trpati na drugoj strani, povremeno bi se tricom priključio Gegić i do kraja poluvremena Cibona je sačuvala 13 poena prednosti (38:25).

U prvom poluvremenu Zadar je imao šut za tricu 4-15 i čak 10 izgubljenih lopti! Gori od rezultata bili su način na koji je Zadar igrao i "govor tijela", onih koji su igrali i onih koji su sjedili na klupi, a za vrijeme time-outa Mavra je ušao i u kratku polemiku s trenerom Helbichom. Svi pokušaji da razbudi suigrače nisu urodili plodom. Dodajmo još ovome kako je Junaković šepajući izašao s terena kako bi recept za katastrofu u drugom poluvremenu bio potpun.

Izgleda da su se ipak uspjeli trgnuti u svlačionici, jer su u nastavku Carter i Junaković smanjili na 38:30. Brzo su Zagrepčani ušli u bonus, Mavra je izborio bacanja a Helbich petorku koja je u seriji opet rotira (Bursać za Thompsona). Uz jednu manju seriju Cibone pa Zadra u posljednju četvrtinu ušlo se rezultatom 46:37. Odradili su malo i suci za domaćine u ovom trenutku, akciju Zadra zaustavili su i dosudili tehničku pogrešku Helbichu. Zadar se nije predavao, poen po poen borili su se protiv Ciboninih igrača i sudaca, Mavra je tricom skinuo prednost na 4 razlike, a potom Junaković i Carter samo na 1 (49:48). Imao je Zadar priliku dvaput za vodstvo, ali onda su se umiješali suci, previdjeli nekoliko koraka Cibone, krivo dosudili prekršaje i pogurali Zagrepčane do naslova.