Dragon teatar u suradnji s Koncertnim uredom Zadar premijerno predstavlja „Kavkaski krug kredom" 7. lipnja u 20 sati u polivalentnoj dvorani Providurove palače.

U predstavi igraju polaznici Kazališne škole Dragon teatra za mlade i odrasle i članovi ansambla Dragon teatra: Simona Perić, Milan Miočić Stošić, Niko Nikić, Ines Fantov, Mario Zrilić, Renato Pizek, Luka Baković, Marijana Marjanović, Senka Marković, Karla Kresoja , Kai Košta.
Dramatizaciju, režiju i produkciju potpisuje Maja Šimić, izradu kostima Davorka Zelić, dizajn i vođenje svjetla Daniel Franov.
Pokrovitelj su: Ministarstvo kulture i medija RH i Mjesni odbor Jazine IIBertolt

Karte se mogu kupiti sat vremena prije izvedbe ispred polivalentne dvorane Providurove palače, a rezervacije izvršiti putem maila [email protected] ili pozivom na 091 939 733

Brecht "Kavkaski krug kredom" (Der kaukasiche Kreidenkreis) 1945.

Komad je parabola o služavki koja spašava dijete i postaje boljom i požrtvovnijom majkom od djetetove biološke majke. Drama je napisana 1944. dok je Brecht živio u u progonstvu u Americi.

Predstava je bila namijenjena za Broadway, ali igrom slučaja nikada tamo nije dospjela. Premijerno su je izveli studenti na Carleton Collegu u Northfieldu u Minnesoti 1948. godine. U Njemačkoj je postavljena tek 1954. s Brechtovim Berliner Ansamblom.

„Kavkaski krug kredom" jedno je od Brechtovih najslavnijih djela i jedna od najčešće izvođenih njemačkih drama. Komad je razrada Brechtove kratke priče " Der Augsburger Kreidekreis " nastale 1940. godine. Oba djela inspirirana su kineskom dramom „Krug kredom" iz 14. stoljeća autora Li Xingdaoa. Brechtov kolega, njemački dramaturg Klabund punim imenom Alfred Henschke, prvi je preveo ovu kinesku verziju 1925. godine