Košarkaši Zadra izgubili su treću finalnu utakmicu serije za prvaka HT Premijer lige na Višnjiku rezultatom 62:67. Navijači su napokon u većem broju došli u dvoranu nadajući se da će Zadar iz dvokoraka pobjeda na svom parketu doći do naslova, ali su ih igrači ovog puta razočarali. I dalje ostaje dvokorak do naslova, ali to znači najprije pobjedu u utorak na Višnjiku i potom u majstorici u Zagrebu u petak. Poraz u bilo kojoj od tih utakmica znači i oproštaj od naslova...

Zbog nedavne ozljede Jordana Zadar je krenuo bez klasičnog šutera, s Mavrom, Carterom, Marčinkovićem, Bursaćem i Thompsonom. Umjesto izvlačenja na tricu išlo se u reket, najčešće prema Thompsonu, ali to je znalo otvoriti prostor Mavri i Marčinkoviću za otvorene šutove, dovoljno da se ne osjeti Jordanov izostanak. Cibonin plan svodio se na prodore Gnjidića, koji bi s Brankovićem igrao pick&roll ili pick&pop, na što se koncentrirala i Zadrova obrana. Prkačina se ostavljalo samoga na trici, ali se on nije usuđivao pokušavati iz daljine, ali su to uspješno odrađivali Drežnjak i Nakić. Zadru je ostalo 1,8 sekundi i lopta ispod koša za zadnji napad u četvrtini, Drežnjak je dobio loptu u svom polju i daleko iza linije centra pogodio tricu za 19:17.

Bio je to šok Cibonu koja se nije mogla minutama oporaviti od njega. Na seriju 6:0 s kraja prve četvrtine Zadar je nadovezao 8:0 i drugoj i poveo 27:17. Između 4 i 5 tisuća nazočnih navijača mogli su pozdraviti i Jordana, koji je ušao u igru, ali nije uspio uhvatiti ritam iz utakmica prije ozljede, dok je posebnu energiju opet unio Dario Drežnjak, koji se već nekoliko utakmica u nizu pokazuje kao veliki pogodak Zadra ove sezone. Kada je Cibona počela nešto pogađati Zadar je uzvraćao atrakcijama (blokada i zakucavanja Cartera) i prava šteta da zbog male krize na kraju (tri i pol minute bez poena) nije na odmor ponio više od šest poena prednosti.

Dobra igra ostatka momčadi u prvom poluvremenu zamaskirala je problem da inače najbolji Carter nije postigao niti jedan poen. Kada je u nastavku pao i Drežnjak igra Zadra svela se na dalekometne ubačaje Mavre i poene Thompsona ispod koša. Prve poene (dva slobodna bacanja) Carter je postigao u 27. minuti! Zadar je održavao minimalnu prednost kroz cijelu treću četvrtinu, ali u 35. minuti se događa neminovno - Nakić pogađa tricu za 53:54. Nakić je još jednu važnu tricu pogodio za 57:60, Zadar promašuje i ne uspijeva iskontrolirati Cibonin napadčki skok pa Gegić još jednom tricom minutu i pol prije kraja donosi velikih 57:63. U košarci to zovu „dva posjeda", ali prema govoru tijela Zadrovih igrača vidjelo se da čuda neće biti...

Najbolji igrač Zadra bio je Dario Drežnjak s 12 postignutih poena i 7 skokova, vrlo je solidan bio Thompson s 14 poena i 4 blokade, a za pobjedu Cibone najzaslužniji je bio Toni Nakić s 16 postignutih poena.