Višegodišnje prijateljstvo Dječjeg vrtića Paški mališani i Dječjeg vrtića Petrinjčica iz Petrinje još se više učvrstilo druženjem u gradu Pagu.

Područni objekt DV Petrinjčica razrušen je u potresu i u postupku je sanacije. Grad Pag zajedno s DV Paški mališani, Čistoćom Pag i Turističkom zajednicom grada Paga ove godine omogućio je mališanima iz Petrinje boravak i odmor u gradu Pagu. 

Dočekala ih je Ljubica Fabijanić, ravnateljica DV Paški mališani zajedno s odgojiteljicama i djecom. Nakon kratkog razgledavanja i šetnje povijesnom jezgrom grada ravnateljicu DV, odgojiteljice i roditelje u gradskoj vijećnici primio je gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić i predsjednica Gradskog vijeća jasna Magaš. Gradonačelnik Ante Fabijanić pozdravio je goste i zaželio im dobrodošlicu i ugodan boravak u Pagu.

Druženje se nastavilo u petak ujutro na gradskom trgu u Pagu gdje su djeca izvela prigodne programe uz pjesme paškog dječjeg zbora Vijolice. Uz igru i pjesmu mališani su odradili i eko igraonicu: „Koji otpad u koju kantu?" te pokazali zavidno znanje o recikliranju, a na maloj likovnoj akademiji bojicama su izrazili svoje dojmove.

- Educiranje i informiranje zajednice, a posebno najmlađih, bitan je dio poslovanja naše tvrtke koja se bavi gospodarenjem otpada. Edukacija najmanjih dio je naše kampanje „Za čisti Pag" kroz koju ćemo odrađivati kroz različite aktivnosti, a sve u cilju očuvanja našeg prirodnog okoliša i životnog prostora, rekla je Ana Bukša, direktorica Čistoće Pag.

Organizatori druženja su DV Paški mališani, Turistička zajednica grada Paga i Čistoća Pag d.o.o.

- Ovakvi događaji i suradnja Turističke zajednica Grada Paga i gradskih institucija nas vesele, a posebno događanja edukativnog karaktera koja su vezana za očuvanje okoliša. Ovo je tek prvi u nizu događanja koje priprema Čistoća Pag u kojima ćemo rado sudjelovati, izjavila je Vesna Karavanić. direktorica TZ Grada Paga.