Zadarska policija pohvalila se hvatanjem ljetnih lopovica koji su ove godine stigli u pohod prije službenog početka ljeta.  Policija je provela kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjom hrvatskom državljankom i jednom maloljetnicom koje se sumnjiče za krađe novčanika iz torbi i ruksaka na štetu hrvatskih i stranih državljanina.

Nakon zaprimljenih saznanja o počinjenim kaznenim djelima krađa i korisnim opisima mogućih počinitelja, policija je poduzela intenzivne mjere i radnje te u kratkom vremenu, na zadarskom području pronašla osobe koje se dovode u svezu s počinjenjem.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem u subotu, 21. svibnja ove godine, obje se sumnjiči da su boraveći na području Zadra, s unaprijed isplaniranim ciljem da se nepripadno materijalno okoriste, koristeći gužvu na predjelu Poluotoka, na javnim mjestima gdje se nalazi i prolazi veći broj građana, tijekom subote 13. i nedjelje 14. svibnja 2022. godine u prijepodnevnim satima ukrale tri novčanika. Naime, iz ruksaka 65-godišnje te iz torbice 78-godišnje državljanke Njemačke, a potom i iz ruksaka 59-godišnjeg hrvatskog državljanina, otuđile su novčanike s novcem i dokumentima.

Također ih se sumnjiči da su u prijepodnevnim satima u ponedjeljak, 16. svibnja 2022. godine u Zadru na Liburnskoj obali iz torbice 68-godišnjeg državljanina Njemačke ukrale novčanik, kao i da su u petak, 20. svibnja u Ulici Josipa Jurja Strossmayera iz torbe 82-godišnje hrvatske državljanke zgrabile novčanik.

Sveukupna materijalna šteta je oko 15 tisuća kuna, a protiv obje osumnjičenice policija je nadležnom državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu.