Sedam godina otkako su bageri tvrtke "Diklo gradnja" srušili nekada popularni "Park radosti", na Ravnicama se nije dogodilo ništa po pitanju daljnjeg uređenja tog prostora. Odavno su u zastaru ušle najave Jurice Dilbera, direktora gradske tvrtke Zadarski sport koja vodi brigu o ovom prostoru.

Nova najava mogla se čuti na prošlotjednoj sjednici Gradskog vijeća nakon što je predsjednik Gradske organizacije SDP-a Daniel Radeta kao vijećnik apelirao da taj prostor bude primjeren svojoj lokaciji u centru grada prema kojoj zbog parkinga gravitira velik broj građana.

- Prostor je poprilično zapušten i devastiran i tamo se skupljaju pijanci i narkomani pa ima igla. Bilo bi dobro to zaključati, ali puno bolje bi bilo kad bi se uložila dodatna sredstva da se napravi novi sportski teren, istaknuo je Radeta.

Upravo je nedostatak sredstava ranije služio kao opravdanje za ovakvo stanje. Prvo se povukao sponzor pa se godinama o Parku radosti nije govorilo dok nije stigla epidemija koronavirusa koja je i Zadarskom sportu smanjila prihode. No s obzirom na to da je zahvat procijenjen na oko 80 tisuća kuna, za njega bi se sredstva pronašla i u višku od 124 tisuće kuna koji su Zadarskom sportu ostali na kraju prošle godine.

Kako se Dilber ponovno nije pojavio na sjednici Gradskog vijeća kako bi branio svoje izvješće, ovogodišnje planove za Park radosti iznijela je Snježana Jurinić, pomoćnica pročelnice Upravnog odjela za kulturu i sport i predsjednica Sportske zajednice grada Zadra.

- Koliko sam izviješćena, do konca listopada na prostoru Parka radosti bit će uređena teretana na otvorenom. Podloge su naručene, a potrebno je još nasuti i asfaltirati šljunak. I dječji park će dobiti dodatne sprave, najavila je Jurinić koja je pokazala kako je upućena u stanje na terenu.

Na ovaj teren izašli smo i mi. Nismo vidjeli igle, ali jesmo zapušteni i neiskorišteni prostor koji ne opravdava ime koje nosi.