Policijski službenici PU zadarske jučer su posjetili dječji vrtić „Ljubičica" u Maslenici. Posjet je organiziran u okviru preventivnih aktivnosti „Dani otvorenih vrata Policijske uprave zadarske" kojim aktivnostima se približava rad policije djeci i mladima - policija prijatelj djece.

Tijekom posjeta policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika educirali su djecu o poslovima policijskih službenika, kao i sredstvima kojima se policijski službenik koristi pri izvršavanju svojih svakodnevnih poslova i zadaća.

Također, polaznike vrtića i odgojitelje educirali su o važnosti samozaštitnog ponašanja, opasnostima kojima mogu biti izloženi prilikom boravka na igralištima i u prirodi, pravilima ponašanja u slučaju da uoče opasne predmete te kako u tom slučaju potražiti pomoć.

Kontakt policajac i policijski službenik za prometnu prevenciju Policijske postaje Benkovac - Obrovac, educirali su djecu o prometnoj kulturi. Djeci su objasnili gdje i kako prijeći cestu, kako se kretati kolnikom i nogostupom te kojim opasnostima su izloženi u prometu. Upoznali su ih i sa pravilima prilikom vožnje bicikla.

Tijekom posjeta polaznicima dječjeg vrtića prezentirani su vozilo i motor sa policijskim oznakama.

Djeca su aktivno sudjelovala u predavanjima te su uz pomoć svojih odgajateljica za policijske službenike pripremili prigodne crteže.