Usuglašeni prijedlog o izmjenama Poslovnika u Gradskom vijeću, kojim je trebalo poboljšati rad vijećnika, nije naišao na usuglašeni odjek u današnjoj raspravi vijećnika. Protivljenje ovakvom novom Poslovniku izrazio je Ante Rubeša, koji je rekao da u dokumentu nije niti približno ono o čemu se razgovaralo.

- Ukida se vremensko ograničenje ali se može postaviti samo jedno pitanje ili inicijativa od dvije minute i uime kluba od tri minute. Trebalo je biti jedno pitanje od minute i uime kluba dodatno tri minute. Ne znam tko može postaviti pitanje od dvije minute u gradu u kojemu se 30 godina krade, rekao je Rubeša.
Novim prijedlogom smanjuje se vremensko trajanje uvodnog izlaganja predlagatelja s dosadašnjih 15 na 7 minuta, svako javljanje i završna riječ gradonačelnika i predlagatelja s dosadašnjih 10 na 5. Amandmani na prijedlog Proračuna, Izmjene i dopune Proračuna i Prostornog plana podnose se najkasnije tri radna dana prije održavanja sjednice te se nalaže dostupnost video zapisa sjednica Gradskog vijeća na službenim stranicama Grada.

Kada je opet zaiskrilo predsjedavajući Bruno Milin izrekao je Rubeši opomenu (dvije mu je prethodno izrekao Vučetić), na što je Rubeša odgovorio da je on izriče njemu.

- Ovo dosadašnje vijeće mogu opisati jednim citatom iz filma, „Koze i ovce si mi dao, koze i ovce ti vraćam". Odlučili smo prilagoditi poslovnik ovom sazivu, a sljedeći će pristupiti promjenama. Dosadašnje pravo nije bilo realno, pa su se vijećnici javljali ali nisu dobili mogućnost postaviti pitanje. Vijećnici se ne mogu kontrolirati pa ojačavaju onog kojeg želite srušiti. Problem nije Poslovnik, jer kad se mi jutros držali Poslovnika uspjeli smo odraditi pitanja. Problem je kada se mi ne želimo držati Poslovnika, rekao je predsjednik Gradskog vijeća Marko Vučetić.

Na kraju su protiv novog Poslovnika glasali samo Rubeša i Mate Lukić, uz suzdržane glasove Tadina i Botić.